TREBIŠOV/SVIDNÍK – Nedelný obed sa pre pani Valiku zmenil na hororovú scénu. To, čo mala byť chutná krkovička kúpená včera (11.10.2025) v trebišovskom Kauflande, sa po vybratí z chladničky a rozkrojení ukázalo ako nechutný a potenciálne nebezpečný odpad. Z mäsa totiž vytiekol hnis.
Pani Valika, zhrozená z nálezu, neváhala a poslala fotografiu mäsa spolu s etiketou do redakcie spravodajstva PRESS.TV a www.crime.sk. Na etikete je vidieť, že ide o bravčovú krkovičku b.k. (bez kosti), určenú na tepelné spracovanie, v balení 1,370 kg za cenu 6,15 €, spotrebovať do 11.10.2025.
„Skoro som sa povracala. Zaujímavé je, že si to v celku nikto nevšimol, že vnútri je zahnisané,“ uviedla šokovaná zákazníčka.Jej apel na redakciu bol jasný a znepokojujúci: „Je smutné, že my naše kvalitné mäsové výrobky vyvážame do zahraničia a musíme kupovať takýto lacný odpad, ktorý nám môže zničiť zdravie.“
Paradoxom celej situácie je, že hnis v mäse zostal ukrytý a nevšimnutý až do chvíle, kým ho pani Valika nerozkrojila. Mohla sa pritom stať súčasťou nepríjemnej štatistiky. „Mala šťastie, že mäso nenechala zamraziť. V opačnom prípade by si to možno ani nevšimla, keby sa hnis z vnútra zamrazil,“ dodala Valika.
Vzniká otázka, koľko takto zahnisaného mäsa mohol Kaufland predať ďalším zákazníkom. Obal, v ktorom bola krkovička zabalená, neumožňoval vizuálnu kontrolu vnútorného stavu mäsa.
Redakcia v súvislosti s týmto vážnym zistením oslovila predajňu Kaufland v Trebišove so žiadosťou o vyjadrenie k celej situácii. Po doručení odpovede budeme správu pre našich čitateľov aktualizovať.
Dôrazne upozorňujeme zákazníkov, aby venovali mimoriadnu pozornosť nielen dátumu spotreby, ale aj vizuálnej a pachovej kontrole mäsa, obzvlášť v prípadoch balených a lacnejších produktov.
Nižšie pripájame fotografiu od pani Valiky, na ktorej je viditeľné kontaminované mäso spolu s etiketou, ktorá dokazuje nákup v Kauflande Slovenská republika v.o.s., Trnavská cesta 41/A, Bratislava.

Redakcia spravodajstva a Erik Hilár Lakatošovie PRESS.TV a www.crime.sk

